In financieel zwaar weer?

In Nederland heeft 1 op de 5 huishoudens financiële problemen. Of weet men niet meer zeker of de kosten in de toekomst nog betaald kunnen worden.

Ook in regio IJmond. De rekeningen stapelen zich op, mensen weten niet hoe ze nog moeten rondkomen en zien er tegenop om de post open te maken.

Help jij mee?

Wil jij ook graag helpen om mensen naar een betere financiële situatie te begeleiden?

Meld je dan bij ons aan.

De vrijwilligers van SchuldHulpMaatje IJmond helpen om de financiële problemen op te lossen. We hebben op dit moment 11 SchuldHulpMaatjes. Hoe meer maatjes hoe meer hulp. En dat is hard nodig want de problemen stapelen zich op.

Wat doet een maatje?

Een SchuldHulpMaatje is een gecertificeerde vrijwilliger die mensen met financiële problemen helpt om alle inkomsten en uitgaven op een rij te zetten.

Samen met de hulpvrager maak je een lijst van alle onbetaalde rekeningen en een plan om die te betalen. Het doel is dat de hulpvrager overzicht krijgt en leert hoe hij of zij de geldzaken op orde houdt en uit de schulden blijft.

Als maatje moet je vooral goed kunnen luisteren, vragen stellen en geduld hebben. Je moedigt de hulpvrager aan om vol te houden en geeft praktische hulp.

Maatje Jolanda

“Het is fijn om te zien dat mensen weer licht aan het einde van de tunnel gaan zien, doordat je ze weer inzicht hebt gegeven. Ik heb twee jonge meiden begeleid, waar veel meer speelde dan alleen het financiële deel. Ik kon de juiste hulp inschakelen. Ik was er voor ze. Ze zijn blij met de hulp. Het gaat goed met ze en ze redden zich inmiddels bijna zelfstandig.”

Maak een afspraak!

Wil jij SchuldHulpMaatje worden en mensen helpen om hen financiële vrijheid te laten ervaren en  te laten genieten van het leven. Dat gun je iedereen.

Maak dan een afspraak voor een intakegesprek met coördinator Martin Mons.

En verder

Als je denkt: ‘dat past bij mij!’ Dan volg je eerst de pre-learning. Ben je nog steeds enthousiast, dan wordt de VOG aangevraagd. Hierna krijg je een driedaagse training. Hou er rekening mee dat dit drie zaterdagen achter elkaar zijn.

Na de driedaagse training kan je als SchuldHulpMaatje aan de slag. Je maakt deel uit van ons maatjesteam en wordt ondersteund door de coördinator.

Meewerken in het bestuur

Voel je je wat minder “maatje”, maar wil je wel graag meewerken aan de geboden hulp? Ook dan kunnen we je inzet goed gebruiken.

Als bestuurder zorg je er samen met de andere bestuurders voor dat de coördinator en de maatjes hun werk onbezorgd kunnen doen. We zetten de bestuurders graag zoveel mogelijk op hun kracht in, zodat we met plezier en ambitie voor onze medemens klaar staan.

Meer weten?

Neem contact op met Reinier de Lang, 0651339913.