Hoe helpen wij?

header_overschulden_1600px-1536x480

Gratis en betrouwbare hulp bij geldzorgen en schulden in de IJmond

Als je geldzorgen hebt of in de schulden zit, heb je iemand nodig die in je gelooft en die je helpt. Iemand die zonder te oordelen met je aan de slag gaat om financieel weer orde op zaken te stellen. Onze goed opgeleide Maatjes doen dat graag!

De SchuldHulpMaatjes werken op vrijwillige basis. Zij denken met je mee en staan naast je bij het gezond houden of krijgen van je financiële huishouding. Daar waar schulden zijn gaan we samen op zoek naar een oplossing of naar de juiste vorm van hulp. Wij nemen je financiële administratie niet over. Wij ondersteunen je, zodat je dit op termijn zelf kunt uitvoeren.

De vrijwilligers van SchuldHulpMaatje IJmond helpen alle inwoners die dat nodig hebben kosteloos.

SchuldHulpMaatje Jong

Voor jongeren tussen de 18 en 25 jaar hebben wij,  speciaal voor deze doelgroep opgeleide Maatjes.

Jongeren, scholieren en studenten ontwikkelen nog veel in deze leeftijd en hebben hun eigen belevingswereld. Om deze jongeren beter te kunnen begrijpen hebben Maatjes een speciale training gevolgd.

De vrijwilligers van SchuldHulpMaatje IJmond helpen alle inwoners die dat nodig hebben kosteloos.

Hoe dat in zijn werk gaat?

 1. Kom in actie en neem contact op!
  Zet de eerste stap, die moet je zelf zetten. Dus heb jij geldvragen, geldzorgen ofproblemen met schulden? Vul  het aanmeldformulier in en leg je situatie uit.
 2. Een coördinator neemt contact met jou op.
  Jullie maken kennis en bespreken de situatie. Zo kan de coördinator ervoor zorgen dat jij de begeleiding of schuldhulp krijgt die jij nodig hebt.
 3. Je krijgt het SchuldHulpMaatje dat écht bij jou past.
  Na het gesprek met de coördinator krijg jij een Maatje toegewezen die bij jou past en je helpt met jouw situatie. Jullie maken samen een afspraak om elkaar te ontmoeten. Samen sta je sterk!
 4. Samen aan de slag.
  Met je SchuldHulpMaatje ga je samen aan de slag. Jullie maken een budgetplan op maat. Zo kun jij aan je schulden of geldvragen werken samen met een getraind Maatje.

Wie gaan mij helpen?

Schulden? Of overzicht kwijt? Kom je er zelf niet uit? Wil je dit samen doen?
Een Maatje kan je helpen. Meld je aan via het aanmeldformulier op deze site en wij nemen snel contact met je op om te kijken hoe we je kunnen ondersteunen.

Wij maken ons sterk voor mensen die financieel weer vrij willen zijn.