Hulp

Ik wil helpen

Wist u dat 1 op de 6 huishoudens het financieel moeilijk heeft? Veel van deze mensen komen er niet zelf meer uit. Zij hebben ondersteuning nodig om weer overzicht te krijgen over hun situatie en hun papieren op orde te brengen. Bent u de vrijwilliger die hierbij helpt?

Lees meer

Ik wil iemand aanmelden voor hulp

Elkaar helpen, dat is wat de stichting beoogt. Want mensen met geldzorgen komen daar zonder steun soms niet uit.

Lees meer

Ik wil hulp

Steeds meer mensen worstelen met hun financiën. Komen er zelf niet meer uit en krijgen schulden. Zij hebben iemand nodig die met hen meedenkt, praktische hulp geeft en hen aanmoedigt. Een maatje, dat niet begint over “eigen schuld”, maar geduldig luistert en adviseert.

Een maatje helpt bij het op orde brengen van iemands geldzaken. En hoe dat op orde kan blijven. Belangrijk is dat een maatje persoonlijke aandacht schenkt en kan motiveren om vol te houden als het moeilijk is. Samen lukt ‘t.

Schuldhulp Maatje IJmond biedt deskundige ondersteuning en begeleiding door vrijwilligers aan mensen in IJmond die geldzorgen hebben, maar er niet in slagen dit zelfstandig aan te vragen. Onze vrijwilligers, zijn gecertificeerd en landelijk erkend door de overheid. Elk maatje is gescreend en beschikt over een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Dat geeft vertrouwen en biedt mogelijkheden om je te laten helpen. Een maatje helpt bij het op orde brengen van iemand geldzorgen, schenkt persoonlijke aandacht en kan motiveren om het vol te houden als het moeilijk is; geven persoonlijke begeleiding bij opstellen plan van aanpak en afspraken met schuldeisers, raad, daad en aandacht bij traject schuldenvrij worden. Voor hulp aan jongeren van 18 – 27 jaar hebben 2 maatjes een aanvullende opleiding gehad. Om goed te kunnen helpen, moeten we elkaar goed kunnen begrijpen. U moet daarom Nederlands kunnen begrijpen en  spreken. De stichting is aangesloten bij de landelijke Vereniging Schuldhulpmaatje. De hulp die de stichting kan bieden duurt over het algemeen niet langer dan 2 a 3 jaar. De meeste cases duren niet langer dan 1 jaar. Wilt u hulp meldt het via emailadres info@shmijmond.nl  of tel. 06- 1078 9771.

Na een gesprek met de coördinator wordt een passend maatje gezocht en heeft u wekelijks ondersteuning om uit financiële problemen te komen. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Neem contact met ons op

Naam(Vereist)
Ja, SchuldHulpMaatje IJmond mag mijn gegevens op deze manier gebruiken.(Vereist)